2024. május 18. szombat, Erik, Alexandra

Látogatóink száma: 2403661 (0)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Újra villogtak a kéklámpák Pilisszentivánon

2023.05.06. Május 6-án, 3 év kényszerű kihagyás után újra megrendezésre került az Országos Tűzoltó Börze Pilisszentivánon.

A rendezvény előkészületei már hónapokkal előtte elkezdődtek, meghívtuk a hazai tűzoltó felszereléseket, eszközöket és ruházatokat gyártó és forgalmazó cégeket a rendezvényre. A megyei szövetségeken keresztül kiértesítésre kerültek az önkéntes tűzoltó egyesületek, az önkormányzati-, létesítményi- és hivatásos tűzoltóságok. Előregisztrációra a főzőversenyre jelentkezőknek és a kiállítónak, vagy eladónak volt csupán szüksége, minden másra a helyszínen is elegendő volt jelentkezni, és idén a civilek is becsatlakozhattak minden versenybe, játékba. A családi nappal kibővített rendezvény számos színes programmal várta az érdeklődőket. A tűzoltó egyesületek főzőversenye az egész napot meghatározta és nagyon jó illatokkal töltötte meg a napsütésben zajló rendezvény helyszínét. A kiállítók a helyükre kerültek és az eladni, elcserélni szánt felszerelések is megjelentek a kijelölt helyeiken. A rendezvény a megnyitóval vette hivatalosan is kezdetét, ahol Bodnár Ferenc, a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy Úr, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Poppréné Révay Gyöngyi Pilisszentiván polgármestere és Menczer Tamás Országgyűlési képviselő Úr mondták el köszöntőiket. A megnyitót követően Szemere János plébános Úr és Balogh Sándor lelkész Úr szentelte és áldotta meg a tűzoltókat, családtagjaikat és a tűzoltó szereket. Az ünnepség után a szerek kéklámpás felvonulása következett Pilisszentiván – Pilisvörösvár – Solymár – Pilisszentiván útvonalon. Visszaérkezést követően a versenyek vették kezdetüket, indulhattak a porral oltó hajító-, a LUKAS jenga-, valamint a kötélhúzó versenyek. A börze mindeközben zajlott, a kiállítók között köszönthettük a NardoTech Kft.-t a Lukas és a Vetter magyarországi forgalmazóját, szervizét és felülvizsgálatát végző cégét, a Flórián Team-et tűzoltó egyenruházati és ajándéktárgyaikkal, valamint első alkalommal vett részt a börzén a helyi illetőségű Spéci Shop, akik az egyedi termékeik mellett (tűzoltó egyenruházati és szabadidő termékek) a Portwest lángálló és vágásbiztos termékeit mutatták be a nagyközönség előtt. A gyerekeket egész nap ugrálóvár és lufiszobrászat várta, valamint minden tűzoltóautónkat megtekinthették kívülről, belülről. Kora délután Csocsesz szórakoztatta a rendezvény résztvevőit, jó hangulatú fellépését követően pedig az elkészült ételek zsűrizésében is részt vett, mint a Konyhafőnök VIP szakavatott versenyzője. Az eredményhirdetésre a fellépés és a zsűrizés után került sor.

A porral oltó hajító verseny eredménye:

  1. Kovács Ernő Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület
  2. Tóth Bence Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület
  3. Skripek Márton Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Kötélhúzó verseny eredménye:

  1. Tokod ÖTE
  2. Dolinavölgye Mikrotérségi ÖTE
  3. Pilisszentiván ÖTE

LUKAS Jenga verseny eredménye:

  1. Pásztor Soma Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület
  2. Feigel Gábor Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület
  3. Tóth Bence Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

A főzőverseny eredménye:

  1. Biatorbágy ÖTE
  2. Szigetmonostor ÖTE
  3. Solymár ÖTE

Az eredményhirdetéseket követően az idő is elromlott, ez nem szegte kedvünket, hogy elvonuljunk a Tájházhoz, ahol a település Szent Flórián szobra és az önkéntes tűzoltók emlékműve található. Polgármester asszony, egyesületünk elnöke és ifjúsági csoportunk egyik tagja helyeztek el itt koszorúkat, mellyel Szent Flórián a tűzoltók védőszentje, valamint az önként e szolgálatot vállalók előtt tisztelegtünk. A rendezvény hivatalosan itt végződött, ám a sportpályán továbbra is szólt a zene, amit reggel óta Mocsokék biztosítottak részünkre. A jó hangulatú és egészen délutánig csodás időben zajló színes rendezvény nagy örömünkre újra megrendezésre kerülhetett településünkön, egyesületünk szervezésében, a Magyar Tűzoltó Szövetség támogatásával, valamint saját forrásból és szponzorok bevonásával. A rendezvény minden eleme ingyenes volt, a jó hangulatért Mi magunk, a résztvevők voltunk felelősek! Reméljük jövőre is találkozunk, találkozhatunk akár egy nagyobb, de legalább ilyen jó hangulatú esemény keretében Pilisszentivánon! Köszönjük minden résztvevőnek a megjelenést, a versenyzéseket, a jó és nem utolsó sorban hasznos beszélgetéseket, a kiállítóknak, hogy bemutatták legújabb tűzoltósággal kapcsolatos termékeiket! Jövőre 13. alkalommal Országos Tűzoltó Börze, ami reméljük újra nemzetközi lehet majd és újra összehozza a szakma önkéntes-, önkormányzati-, létesítményi- és hivatásos tűzoltóit, családjaikat és a civil érdeklődőket egy feledhetetlen, kötetlen napra!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép